Přidat komentář

Odpovídáte na příspěvek:

Lenka Drobek
16.02.2018 10:32:47

Dobrý den. 6.2. jsem si založila akvárium. Mám 20litrové akvárium, set Tetra AquaArt LED pro krevety s filtrem Tetra Brillant Filter. Písek, kámen, kořen, rostliny Micranthemum Monte Carlo, Hygrophila polysperma a compact, Alternanthera reineckii Rosanervig a Anubias nana. A teď mám pár otázek:
1. Pod pískem nemám nic pro rostliny, bylo mi řečeno, že je to zbytečné a že stačí jen hnojivo. Mám Easy-Life Ferro. Zatím jsem hnojila jen jednou. Někde jsem četla, že hnojit jednou za týden, někde zase píšou jednou za 14 dní. Ale rostliny mi hnědnou. Myslíte, že mám používat CO2? Nebo nevím, co dělám špatně :-(
2. Vyústění filtru mám nad hladinou. Mám ho raději dát pod hladinu? Četla jsem, že by mělo být pod, aby se zbytečně nečeřila voda. Ale také jsem u spoustu videí viděla, že ho mají nad hladinou.
3. Vodu tady máme strašně tvrdou, takže jsem smíchala 10l z kohouku s 10ti litry reverzní vody z akvaristiky. Zhruba za týden mám přijít, aby mi ji přeměřili. Ale mám strach, že do té doby mi všechny rostliny uhynou.
4. Taky jsem měla u setu Tetra Crusta Aquasafe. Mám ho již používat od začátku založení akva?
Poslala bych vám fotografie, ale nevím, jak je tady vložit :-)
Děkuji mockrát za odpovědi, Lenka



(Email je soukromý a nebude veřejně zobrazen.)




Máte vypnuté zobrazení obrázků - nelze provést vizuelní kontrolu


* povinná položka