Přidat komentář

Odpovídáte na příspěvek:

Jiří Libus
16.02.2018 16:36:48

 Dobrý den, rostliny, o kterých píšete já osobně vůbec nehnojím. Hnojí se v případě, že Vám v akváriu chybí nějaký prvek. Proč rostliny hnědnou, to já osobně poznám těžko - rostliny v podstatě neřeším a mám ty, co jsou málo náročné. Tyto druhy určitě nehnědnou z toho důvodu, že by měly nedostatek CO2 k životu. Bude to spíše světlem nebo tím, že je zarůstá hnědá řasa apod. Dále je možné, že jen přelisťují z emerzní formy na submerzní - nevím, jakou jste koupila. Nebo je možné, že Vám prodejce prodal oslabené jedince apod..
Z hlediska krevet dejte vyústění filtru tak, aby se hladina mírně vlnila - tedy pod vodu, aby nečeřil vodu příliš, ale aby voda dělala jen malé vlnky - nejlépe se pak rozpouští kyslík ve vodě.

Co se návštěvy zverimexu týče, tak pokud shledáváte nějaký problém, návštěvě se nevyhýbejte a nechte si vodu proměřit. Nejlepší je koupit si vlastní testy ( alespoň NO3, gH, kH a pH bych měřil u krevet ...)

Co se týče Tetra Crusta Aquasafe, tak opravdu nevím. Já do vody nedávám žádné přípravky, na kterých je velmi obecně napsáno, že zlepšují vodu a nevím co v nich je. Osobně většinu těchto věcí považuji za produkt, který spíše vydělává výrobci, než výrazně pomáhá akvaristům.

JL.



(Email je soukromý a nebude veřejně zobrazen.)




Máte vypnuté zobrazení obrázků - nelze provést vizuelní kontrolu


* povinná položka