Přidat komentář

Odpovídáte na příspěvek:

Zdeněk
13.04.2018 13:18:42

Ad filtr - výhodou u mě je celkem velká délka a šířka akvária (50x40 cm). Řešení - malá čerpací hlava, přes 3 kolínka + krátké spojovací trubičky napojená na jemný biomolitan rozměr cca 10x10x30 cm,  umístěný naležato u zadní stěny akvária (tzn. čerpací hlava bude umístěna ve stejné výšce jako naležato položený biomolitan). Z čerpací hlavy výstup na rozstřikovací rampu, dlouhou cca 30 cm, umístěnou do pravého úhlu oproti molitanu (tzn. na boční straně akvária). Při vhodně nastaveném průtoku by tam měla být dostatečně velká plocha filtračního media (3 litry molitanu na 30 litrů vody) a tím i celkem pomalé proudění v molitanu (nebude zatahovat malé krevetky do molitanu). Molitan bude podél zadní stěny, takže až se zanese, nebude skoro viditelný (navíc před ním budou rostliny). 

Původně jsem chtěl udělat na zadní stěnu celoplošný hamburský filtr  ale takhle velká deska mokrého molitanu by se úzkou škvírkou nad akvárka špatně vyndávala při čištění. 

Ještě se zeptám k substrátu, mám doma zbytek terramolu (1-3 mm) a lávové drti (3-6). Láva je tmavší a pro mě hezčí. Co je fukčně lepší pro krevety? Na dně bude max 1-2 cm substrátu.



(Email je soukromý a nebude veřejně zobrazen.)




Máte vypnuté zobrazení obrázků - nelze provést vizuelní kontrolu


* povinná položka