Přidat komentář

Odpovídáte na příspěvek:

BM
12.12.2021 14:44:55

Zdravím.

V rostlinném akváriu si udržuji konstantní a plně funkční ekosystém, bohaté osázení tvořící husté porosty, kořeny pokryté mechem i pupečníkem, přesto pokus o chov Caridina japonica skončil jen luxusním obědem pro parmičky čtyřpruhé. Ani husté rostliny je neodradí (mech vyškubou, do pupečníku i rotal se také dostanou) a doslova cokoliv živého v akváriu berou jako svou potravu. Pravda, jsou to potvory rozmazlené převážně živým krmivem a pokus s třicítkou odrostlejších kusů Caridina japonica (cca 3-4cm) skončil za jeden den. Možná některá přežila déle, ale to jen hádám.

Zeptám se, je vůbec šance chovat divočáky jako parmičky s krevetami? Ty moje pruhované potvory (mám i 20 mechovek) systematicky prohledávají akvárium i hodinu po krmení živou a jakmile najdou dezertující patentku, žábronožku, celé hejno se mi nahrne do konkrétního místa a skimmer má co uklízet. Zdemolují mech, vyškubou pupeční, potlučou rotaly. Neocaridina heteropoda var. Red v menší nádrži (rostlinné) mi zdecimovalo hejno neonek, taktéž zvykle převážně na živé krmení a pustí se do všeho, co se hýbe. Paradoxem zůstává, že se mi v něm neustále množí pancéřníček malý a drobotina přežívá a odrůstá. Zcela samovolně, ovšem krevety likvidují.

Nejsem nějaký velký fanoušek krevet, ale do rostlinného akvária se hodí jako prevence proti řase a čističi. Máte někdo zkušenosti např.: s parmičkou krmenou průmyslovým krmením, které jsou méně útočné a dezertující živou havěť nehledají hodiny po krmení?



(Email je soukromý a nebude veřejně zobrazen.)




Máte vypnuté zobrazení obrázků - nelze provést vizuelní kontrolu


* povinná položka