Přidat komentář

Odpovídáte na příspěvek:

SH
08.05.2015 07:47:57

Dobrý den, mám nanoakvárium 20 l, cca 6 týdnů, chci chovat krevetky. Když jsem šla poprvé na burzu, prodejce mi řekl, že můžu krevetky osadit hned po založení akvária. nezdálo se mi to, ale ppořídila jsem jich šest, zbyly dvě. Po více než měsíci, kdy se zdálo, že nádrž je stabilizovaná, jsem dokoupila dalších 11 (Neocardinia heteropoda, var. Sakura super red). Bohužel po týdnu vidím v nádrži asi jen 6-7 kusů, navíc ztratily barvu, buď částečně nebo úplně a zdá se mi, že jsou málo aktivní.  Mám nádrž Dennerle s příslušenstvím (rohový filtr, topítko, zářivka, substrát a písek,  přípravek na úpravu vody, hnojovo na kytky). Používám pražskou vodu, nechám dva dny odstát, měním cca 2x týdně po 4 l. Rostliny jsou zdravé a dobře rostou, svítím cca 12 hodin denně. Řasy moc nerostou, vylíhli se mi okružáci a stačí je likvidovat. Přidávám mandlovníkové listy (2 ks) a 2 olšové šištičky. Podle potřeby peru filtr v odsáté akvarijní vodě, měřím pH, je kolem 7. Nevím, co je špatně, že se krevetkám nedaří. Mrtvé nenacházím, asi je stačí zlikvidovat šneci, zahlédla jsem jen svlečené krunýřky. Nevím, jakou dělám chybu, akvárko vypadá krásně, ale je bez života (kromě šneků, těm se daří). Když nasypu krmivo, vidím, že krevetky žerou, ale dle rad krmím málo, aby se nekazila voda. Krevetky mají keramickou jeskyňku, mám tam kořen, trochu jávského mechu, dno je z větší části zarostlé. Co dělám špatně, že se krevetkám nedaří? Děkuji za radu.

(Email je soukromý a nebude veřejně zobrazen.)

Máte vypnuté zobrazení obrázků - nelze provést vizuelní kontrolu

* povinná položka